What Type of cup are you?

Boehringer Ingelheim

Wat hebben we gedaan
Strategie / Media / Creatie

Doel

Boehringer Ingelheim is één van de grootste spelers op het gebied van farmaceutica. Haar doelstelling is het verbeteren van de gezondheid en de kwaliteit van leven van patiënten wereldwijd. Ons is gevraagd een toegankelijke campagne te bedenken die ervoor zorgt dat IPF en COPD-patiënten zich weer comfortabel voelen om gezondheidshulp te vragen bij hun arts. Tijdens de COVID-19 pandemie is een artsbezoek voor deze kwetsbare patiënten erg moeilijk, maar passende hulp is juist nu heel erg belangrijk. Aan ons de vraag om op een passende manier de doelgroep te herinneren aan het belang van hun zorg.

Oplossing

Mensen op een speelse manier laten weten dat zelfzorg heel belangrijk is. Hoe? Een quiz! De insteek: We willen allemaal mensen helpen, maar om dat te kunnen moeten we eerst voor onszelf zorgen. Want, ‘You can’t poor from an empty cup!’. Dus, ‘Take care of yourself first!’. Iedereen moet er eerst voor zorgen dat zijn eigen energie of ‘cup’ goed is. Hierbij heeft iedereen natuurlijk zijn eigen persoonlijkheid en vorm. Iedereen is een andere ‘cup’. Dus we spelen de quiz, ‘What type of cup are you?’.

Resultaat

Het doel van deze campagne was op een toegankelijke fun manier laten weten dat een arts bezoek raadzaam is. Dit kunnen we kwantificeren door te kijken naar het aantal mensen dat de quiz speelt, die krijgen de boodschap het sterkst mee.

In Zweden hebben we 70.000 mensen bereikt (20% van de doelgroep van 350.000). Van iedereen die we hebben bereikt heeft maar liefst 9,6% (ofwel 6.700 mensen) de quiz gespeeld!

In Finland hebben we 35.500 mensen bereikt (20% van de doelgroep van 178.000). Van iedereen die we hebben bereikt heeft zelfs 12,7% (ofwel 4.500 mensen) de quiz gespeeld!

1.000
Bereik
1
#
1
#

Vergelijkbare cases

×

WhatsApp met brandwebbing

×