EBS

Najib doet een lijntje

Hoe heten we reizigers weer welkom in het OV na corona?

Coronatijden hebben voor zweethandjes gezorgd: een daling in het aantal reizigers en afgenomen vertrouwen in veilig reizen met het openbaar vervoer. Zo ook voor EBS, vervoersmaatschappij op het gebied van regionaal openbaar vervoer in Nederland. EBS heeft een vloot van ongeveer 400 bussen in Nederland in de concessies Voorne-Putten/Rozenburg, Haaglanden en Waterland. Voor de nieuwe campagne “het nieuwe reizen met de bus” vroeg EBS ons een ludieke actie op te zetten, die weer positieve aandacht vestigt op het OV.

#entertainment #video

Oplossing

We ontwikkelden een unieke beleving onder de titel ‘Najib doet een lijntje’ met een eenmalig optreden van Najib Amhali in stadsbus 63. Het ‘Pop up cabaret’ bracht de reizigers een glimlach op het gezicht, al zat die nog verborgen onder een mondkapje. Najib heette de reizigers (weer) hartelijk welkom in de bus en liet zich van zijn beste stand-up kant zien. Onverwacht bleek de buschauffeur de ideale sidekick en wederom is bewezen dat humor de beste verbinder is!

Resultaat

Vrolijke reizigers, een lachende buschauffeur en een knallende Najib! Deze ludieke actie had als doel free publicity genereren, en dat is gelukt! In verschillende regionale bladen, online kanalen en natuurlijk op social media. Ook de positieve impuls onder het rijdend personeel van EBS was duidelijk te zien. Tijdens de donkere corona epidemie, stond het OV weer even 100% in het positieve daglicht. 

Met dank aan Najib Amhali en Videohelden. 

1Top cabaretier
121Schaterlachen
27Gratis publicaties

Meer mooi werk

Meer weten?

Kijken wat voor bijzondere campagne we voor jou kunnen creëren? Wij helpen je graag op weg!

Neem contact op