MRDH

Stefan stelt een vraag

Hoe tonen we de voordelen van het OV in Rotterdam-Den Haag?

We willen reizigers in de Meteropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH) blijvend stimuleren het OV te nemen. Specifiek de reizigersgroepen forenzen, jongeren en 55+ers hebben een impuls nodig om na corona weer voor het OV te kiezen.

#entertainment #video #communicatie

Oplossing

Om de doelgroep te activeren om (weer) gebruik te maken van het OV, hebben we een videoserie in het leven geroepen met een lokaal herkenbare presentator. Cabaretier en winnaar van het Leids Cabaret Festival; Stefan Hendrikx. Stefan gaat het OV in en spreekt mensen aan en vraagt waar ze heen gaan of wat ze doen in het ov. Waarbij de focus ligt op de voordelen van het OV. De mooie gesprekken, interessante quotes en bijzondere of juist gewone mensen leiden je naar de conclusie: het OV is OK! De take-out voor de doelgroep was dat OV-tijd feitelijk ‘eigen’ tijd is. Een moment om lekker zelf te kiezen wat je doet.

Resultaat

De video’s zijn uitermate goed ontvangen. In totaal zijn er 1.553.489 quality views gerealiseerd. Dat zijn gemiddeld bijna 2 QV’s per persoon! Ook het unieke bereik ligt 39% boven de verwachting. Hierdoor hebben we 836.999 personen kunnen bereiken en heeft de doelgroep de uiting gemiddeld 8 keer gezien. In totaal zijn er 1.003.148 uitgekeken video’s (exclusie de video’s op lokale tv). Maar naast de mooie cijfers, hebben we bovenal heel veel mooie gesprekken gevoerd, met een breed scala aan redenen om met het OV te reizen!

Met dank aan Stefan Hendrikx, Videohelden, MRDH, EBS, HTM en RET

56Mooie gesprekken
837kBereike personen
+1000kUitgekeken video's

Meer mooi werk

Meer weten?

Kijken wat voor bijzondere campagne we voor jou kunnen creëren? Neem contact op met Rembrandt!

Mail Rembrandt