NHA

NHA

Hoe herpositioneren we NHA bij 2 mio. leergierige Nederlanders?

NHA herpositioneerde zich in 2020 als thuisopleider voor iedereen die meer uit zijn vrije tijd wil halen. Via authentieke en emotionele verhalen houdt NHA zijn doelgroep een spiegel voor. Zo brengt de opleider een ode aan iedereen die het roer omgooit en zijn eigen dromen waarmaakt. NHA had al een inhoudelijke samenwerking met contentmarketingbureau Zandbeek en wij werden gevraagd om de hele mediastrategie op poten te zetten. Het concrete doel was thuisopleider NHA succesvol te herpositioneren bij ruim 2 miljoen Nederlanders die op dat moment de behoefte hadden om binnen 12 maanden een cursus of opleiding te gaan volgen. Maar ook wilde NHA juist bij alle personen die zich nog niet actief oriënteerden voor een opleiding of thuiscursus, een zaadje planten.

#Storytelling

Oplossing

De belangrijkste uitdaging was om met relatief beperkte middelen een onderscheidende positie te verwerven in een versnipperde markt met sterke conventies. En zo op lange termijn (5+ jaar) van NHA een onbetwist A-merk te maken in de markt voor thuisstudies. Met een meerjarig en geïntegreerde marketingprogramma brachten we door ‘emotional priming’ en storytellingstechnieken een gedragsverandering teweeg. Dat zagen en lazen we terug in een documentaireserie, contentdossier, inspiratiemagazine en tv-commercial, waarin NHA-cursisten steeds een zinvolle invulling geven aan hun vrije tijd.

Ook in het branded partnership met DPG Media (NU.nl en Libelle) stonden persoonlijke verhalen centraal: zowel in een online dossier als in een (fysiek) inspiratiemagazine (‘Dit is jouw tijdschrift', oplage 380.000).

Resultaat

Het jaar dat het marketingprogramma van start ging, brak de pandemie uit. Tijd was er ineens in overvloed. Dat zorgde in 2020 voor een stijging in inschrijvingen van maar liefst 40% ten opzichte van het jaar daarvoor. In de loop van 2021 zagen we een terugloop, die we bij alle aanbieders zagen. Maar… NHA daalde in 2021 relatief minder hard dan andere grote spelers zoals NCOI en LOI. We constateerden daarin zo’n 10% verschil. Ook in 2022 weet NHA haar positie stevig te behouden en heeft het consistente marketingprogramma ervoor gezorgd dat nieuwe cursisten steevast NHA top of mind hebben bij elke STAP-ronde.

Uit onafhankelijk onderzoek (N=410) blijkt dat 49% van de respondenten vindt dat NHA met zijn cursussen en opleidingen daadwerkelijk zorgt voor (meer) zingeving. Hetzelfde onderzoek toont aan dat 45% vindt dat je met een studie van NHA, tijd voor jezelf claimt. En 51% vindt dat je hierdoor je tijd zinvoller besteed en 58% geeft aan dat je met NHA meer uit jezelf haalt.

1Content Marketing Award
29%Meer inschrijvingen
1op de 2 mensen linkt NHA aan "zingeving"

Meer mooi werk

Meer weten?

Wil jij ook een doortimmerde mediastrategie voor jouw organisatie of campagne? Neem dan contact op met Lennart en we gaan aan de slag!

Neem contact op