Ride the rainbow

EBS, GVB, Connexxion, Regiovervoer Amsterdam

Wat hebben we gedaan
Strategie / Media / Creatie

Doel

EBS wil samen met de andere vervoerders binnen de regio Amsterdam vorm geven aan hun steun van de Pride in Amsterdam. De vervoerders willen aangeven dat iedereen, inclusief de LHBTIQ+-ers welkom zijn in het openbaar vervoer.

Oplossing

brandwebbing heeft invulling gegeven aan deze vraag door het rijdend materieel zelf een jaar lang mee te laten kleuren. De vervoersmiddelen dragen behalve de regenboogkleuren ook het woord ‘welkom’ in verschillende talen. De regenboogvoertuigen zijn op 29 juli feestelijk in gebruik genomen. De tram en de bussen hielden een ‘road parade’, in optocht naar de Dam. Egbert de Vries, voorzitter van de Vervoerregio, gaf het startsein voor de ingebruikname van de voertuigen. Patty Pam Pam en Charité la Bustier zorgden voor een gastvrije ontvangst van genodigden en waren conducteur in de tram.

Presentatie regenboogbus
bus

Resultaat

Het beste resultaat zou natuurlijk een 100% inclusieve samenleving zijn. Als deze vervoersmiddelen hier ook maar een kleine bijdrage aan zouden kunnen leveren is de opzet al geslaagd. De vervoersmiddelen rijden minimaal een jaar rond in deze kleuren en zullen zo een goed deel van de regio Amsterdam in contact laten komen met de boodschap. De ingebruikname zelf is voor meerdere lokale, regionale en nationale media opgepikt.

1%
Bereik
1
#
1
#

Vergelijkbare cases

×

WhatsApp met brandwebbing

×