Busnummers

Connexxion

Wat hebben we gedaan
Strategie / Media / Creatie

Doel

Connexxion is een van de grootste namen in het OV. Als vervoerder in diverse regio’s brengt Connexxion mensen met kwaliteit, eenvoud en trots van en naar de plek van bestemming. Binnen hun brede assortiment aan producten bevindt zich ook de ‘familiedagkaart’. Een kaart om met het hele gezin een dag met de bus te reizen. Aan ons de uitdaging om dit product extra onder de aandacht te brengen, want hoe maken we hier een feestje van?

Oplossing

Reizen met je gezin is leuk. Maar hoe kunnen we het nog leuker maken? Met een spelletje! Daarom creëerden wij Busnummers! Met een simpel, maar vermakelijk ‘quiz-spel’ kunnen ouders hun kinderen gedurende een busrit vermaken. Met vragen als ‘hoeveel handlussen bevat de bus?’, of ‘wat is het lijnnummer van de bus?’ is het spel voor alle leeftijden toegankelijk en zal er niet alleen nagedacht moeten worden, maar ook gezocht! In combinatie met de 8-bit stijl, herkenbaar voor elke gamer, jong en oud, is een soort ‘wereld’ gecreëerd. Deze wereld bevat levels, die elk aan een vraag en aan een stukje van deze ‘wereld’ gekoppeld zijn. Zo begint je reis in de ruimte en eindig je diep in het centrum van de aarde.

Resultaat

De aanjaagcampagne in social media scoorde met doorklikratio’s van boven de 1,3 % uitermate goed. Intern onderzoek wees uit dat het Busnummer-spel gemiddeld bijna 7 minuten per keer gespeeld werd. Het verkeer vanuit deze content converteerde ca drie keer beter dan gemiddeld verkeer op de familiedagkaart pagina.

1%
Bereik
1
#
1
#

Vergelijkbare cases

×

WhatsApp met brandwebbing

×