30.000perdag

NRG

Wat hebben we gedaan
Strategie / Media / Creatie

Doel

NRG, de producent van medische isotopen uit Petten, wil het belang van medische isotopen voor de Nederlandse gezondheidszorg op de kaart zetten. De productie van medische isotopen is de primaire activiteit van de reactor in Petten, die wordt beheerd door NRG. Een grote misvatting is dat de reactor kernenergie produceert, dit echter is nooit de activiteit geweest.

NRG wil zichtbare support van het grote publiek creëren voor de productie van medische isotopen uit de reactor in Petten en de urgentie daarvan kenbaar maken. Er moet een strategie komen die het grote publiek informeert en zichtbaar support biedt.

Oplossing

Om het grote publiek te informeren is het verhaal van 30.000perdag bedacht. 30.000 staat voor het aantal mensen dat per dag dat geholpen wordt met medische isotopen. Dit wordt verteld via het online platform waar ingegaan wordt op de wereld van medische isotopen en de reactor in Petten. Ook is er een zichtbare fanbase gecreëerd via de Facebookpagina 30.000perdag. Daarnaast wordt de doelgroep bereikt via gesponsorde content op social media.

De content richt zich op het emotionele vlak om het belang van medische isotopen en de productie daarvan inzichtelijk te maken om draagvlak voor 30.000perdag en een nieuwe reactor te creëren onder de volgers.

Resultaat

Iedereen kan support laten zien door de Facebookpagina te liken, zo zijn er al ruim 55.000 supporters. Daarnaast loopt er in 2021 de campagne Tijd is leven om diverse kanten van tijd aan te duiden. Voor kankerpatiënten is tijd om te leven een belangrijk aspect, maar de tijd van ontwikkeling van nieuwe medicijnen is ook zeer urgent evenals de tijd waarin politiek Den Haag moet besluiten over de komst van een nieuwe reactor ter vervanging van de oude.

Op het online platform (ruim 6.000 visitors) is alles te vinden over de wereld van medische isotopen en vanuit social mediacampagnes, waaronder Tijd is leven, wordt naar de site doorgelinkt zodat volgers meer te weten kunnen komen.

1%
Bereik
1
#
1
#

Vergelijkbare cases

×

WhatsApp met brandwebbing

×