Bold Content

Creatie en design

Moet het beeld dat je uitkiest de copy versterken? Of versterkt je copy juist het beeld? Wij geloven dat een verhaal door beiden wordt verteld – ze versterken elkaar dus! Creatie en design heeft dan ook een onmisbare functie in communicatie.

Wat is creatie en design?

Design vertelt een verhaal, interacteert met de doelgroep en zet, net als de inhoud van de content die we ontwikkelen, aan tot het doorvertellen van de boodschap. Daarom hebben we verschillende creatie- en designskills in-house. En als we meer specifieke expertise nodig hebben, halen we onze brusjes (broertjes en zusjes) uit ons Only netwerk erbij.

Hoe gaan we te werk bij het maken van creatie en design?

Ook bij creatie en design, beginnen we met passend denkwerk. Hierbij gebruiken we inzichten voor inclusie van de doelgroep, denken we aan diversiteit bij het verbeelden van personen en houden we rekening met de trends die op dit moment spelen. Vervolgens letten we goed op de technische specificaties. Verschillende (online) media hebben hyper-specifieke specificaties waar ons materiaal aan moet voldoen. Onze designers zijn wat dat betreft gelukkig echt pietjes-precies.

Ook ontwikkelen we vaak materialen voor jouw owned-media. Dit kunnen in-house narrowcasting-systemen zijn, maar ook bijvoorbeeld vervoersmiddelen. Dit gaat vaak over unieke specificaties. Daarna is het gebruikelijk dat we voor jou een aantal creatieve voorstellen/designs maken waarbij jij een keuze kunt maken uit de gewenste designrichting. Deze gaan we vervolgens uitwerken in alle (communicatie)middelen, zodat we binnen afzienbare tijd je campagne kunnen uitrollen.

Sprekende beelden

Een goed design zorgt precies voor die beeldvorming van jouw organisatie die jij wil overbrengen.

Wat krijg je van ons?

Dat hangt helemaal af van wat jij van ons nodig hebt! Vanuit jouw vraag komen wij met een aantal voorstellen/designs waaruit jij kan kiezen. Vervolgens werken we dit uit in de gewenste communicatiemiddelen. Ons creatie-en designwerk is enorm breed. Van recht-toe-recht-aan DTP-werk tot aan karakterdesign. Van 3D-animaties of productdesign tot aan een nieuwe huisstijl of aankleding van een evenement. Bij brandwebbing zijn we echt van (en op) alle markten thuis!

Toolkit

Er zijn veel verschillende tools die wij gebruiken voor het maken van beeld, fotografie, animaties en video, afhankelijk van de specifieke eisen en vereisten van de opdracht. Allereerst natuurlijk Adobe Creative Suit, een verzameling van professionele software voor beeld- en afbeeldingsbewerking, lay-out en ontwerp. Autodesk Maya of Autodesk 3ds Max gebruiken we voor 3D-animatie voor de film- en televisie-industrie en voor grote adverteerders. Sketch of InVision is prototyping- en wireframing-software die geschikt is voor interactieve visualisatie van digitale producten, zoals websites en apps. Voor animatie en interactieontwerp, gebruiken we Pixate of Principle.

Voorbeelden van creatie en design

In goede samenwerking met Onetribe, hebben we een mooie nieuwe website en huisstijl ontworpen voor Magnus Energy. Ook de website 30.000perdag.nl is door brandwebbing van de grond af ontworpen en designd. De communicatiestijl van ViaNoord – het initiatief om reizigers via de NoordZuidlijn in Amsterdam te laten reizen - komt van onze hand. En ook de evenementen-huisstijl van het interne event van Loyalis, LoyalisLive, is tot in ieder detail door brandwebbing gecreëerd.

Meer weten?

Past jullie oude huisstijl niet meer of zoek je (content)design dat rechtstreeks bij mensen binnenkomt, neem dan contact op met Rembrandt en kom erachter wat wij voor jullie design kunnen betekenen.

Neem contact op