Bold Content

Contentstrategie

Wie zit er nog te wachten op reclame? Precies! Daarom maken wij (commerciële) content op basis van een contentstrategie die gewenst is door de doelgroep. Vaak bestaat onze content een lange periode, zoals een social media format, een dossier bij een krant of een co-creatie met een tv-serie. Maar dit kan ook kort, online of offline zijn. Waar worden jouw klanten blij van?

Wat is een contentstrategie?

Jij wilt regelmatig onder de aandacht zijn bij je doelgroepen. Want je wilt zichtbaar zijn, een nieuwe dienst onder de aandacht brengen, iets verkopen of meer over jezelf vertellen. Hoe doe je dat op een manier die fijn om te ontvangen is voor je doelgroepen? En zonder alleen af en toe een losse flodder af te vuren? Daarvoor heb je een contentstrategie nodig.

Een contentstrategie sluit aan op je organisatiedoelen en bevat naast communicatiedoelen en KPI’s, een inhoudelijke structuur, de planning en de kanalen die je inzet om je doelgroep te bereiken. Een goede contentstrategie is gebaseerd op enerzijds de thema’s die jij als organisatie belangrijk vindt en anderzijds de interesses van je doelgroepen. Waar die thema’s en interesses overlappen, is waar de potentie zit, en dus waar de contentstrategie op is gebaseerd.

Hoe maken wij een contentstrategie?

We gaan aan de slag met jouw wensen, doelen en doelgroepen. We starten bij de inzichten over je doelgroepen en wat er speelt in je markt. Misschien heb jij al alle info voorhanden, doen we deskresearch of we doen zelf aanvullend onderzoek. Vervolgens werken de volgende onderdelen uit:

 • Vaststellen persona’s
 • Vaststellen fases customer journey & contentmarketing funnel
 • Thema’s bepalen, keyword research
 • Formats en rubrieken ontwikkelen
 • Mediastrategie: vaststellen content distributie; kanalen en budgetten
 • Contentkalender opstellen

We kunnen hiervoor samen één of twee gezamenlijke contentsessies organiseren, of je laat het helemaal aan ons over. Het kan allebei!

Doel bereikt

"Zo fijn dat onze doelgroepen echt een interactie aangaan met onze content. Ze zijn er oprecht blij mee!"

Wat krijg je van ons?

Een prachtige set aan deliverables: een contentmarketingstrategie én een contentkalender én een mediastrategie, maar vooral: nachtrust. Wij zorgen namelijk ook voor de realisatie van het plan: dat je continu zichtbaar bent, dat er structuur in je content komt en dat je je doelen bereikt. 

We hebben effectieve en klantvriendelijke systemen om jouw werk gemakkelijk te maken: in één oogopslag zie je waar we staan, wat de content voor de komende weken wordt en waar je nog je feedback of akkoord op kan geven. Easy does it!

En wil je zelf aan de slag gaan met het maken van een contentkalender? Dan hebben wij een handige aanhaakkalender voor je. Hét overzicht met leuke, interessante en grappige inhakers dat jij nodig hebt voor het maken van jouw content!

  Welke modellen of tools gebruiken we bij het maken van een contentstrategie?

  Het maken van een contentstrategie is natuurlijk maatwerk en uniek, maar er zijn wel wat modellen en methodes die hun effectiviteit inmiddels bewezen hebben, zoals:

  Voorbeelden van een contentstrategie

  Voor DAS hebben we ‘Recht uit de praktijk’ ontwikkeld: een jarenlange rubriek op Telegraaf.nl, voorheen AD.nl, waarin we het werk van DAS onder de aandacht brengen op een manier die aantrekkelijk is voor de doelgroepen (getuige de baanbrekende resultaten).

  Voor Mitsubishi hebben we een contentstrategie ontwikkeld die wordt doorgevoerd in heel Europa; we hebben niet alleen structuur aangebracht die goed aansluit bij de geformuleerde persona’s, we zien onze content ook terug in allerlei verschillende talen… qué bueno!

  Voor farmaceut Boehringer Ingelheim ontwikkelden we Dr. Kat; een personage (een geïllustreerde kat) met eigen social kanalen om kattenliefhebbers te informeren met interessante informatie. Het (fictieve) beestje had al snel ruim 50.000 volgers!

  Meer weten?

  Contentstrategieën komen dus in vele soorten, en zijn altijd maatwerk. Benieuwd wat een goede contentstrategie jou kan opleveren? Neem contact op met Nannie en ontdek wat voor moois we voor jou kunnen creëren!

  Neem contact op