Dokter Kat

Boehringer Ingelheim

Wat hebben we gedaan
Strategie / Media / Creatie

Doel

Boehringer Ingelheim is één van de grootste spelers op het gebied van dieren farmaceutica. Haar doelstelling is het ontwikkelen en het op de markt brengen van nieuwe producten om de gezondheid en het welzijn van dieren te verbeteren. Ons project betreft de gezelschapsdieren katten. Er mag wettelijk gezien geen directe reclame gemaakt worden voor voorgeschreven medicatie richting de consument. Contentmarketing is daarom de perfecte oplossing voor het bereiken van de doelgroep en hen te informeren over de nieuwe producten. Daarom hebben wij een awareness campagne opgezet over de gezondheid van katten. Met name voor katten ouder dan 7 jaar, want de gezondheidsrisico’s nemen vanaf deze leeftijd sterk toe.

Oplossing

Om de doelgroep op een toegankelijke, creatieve en laagdrempelige manier te bereiken creëerden we Dokter Kat. Een fictief kattenkarakter, dat via social media zijn kennis van katten deelt. Zijn naam; Gijs! Als de kat van een dierenarts, genaamd Nicole, vertelt hij over zijn dagelijks leven. Soms grappig, soms serieus en af en toe met een link naar de medische wereld. Via video’s, posts en quizzen wordt informatie verschaft en uitgevraagd. Over de loop van meerdere jaren zijn de verschijningsvormen van Gijs uitgebreid. Zo kan er aan de hand van de quiz een digitaal cadeau voor je kat worden aangevraagd dat automatisch per mail wordt toegestuurd, zijn er social media presentaties gegeven op de Voorjaarsdagen-beurs met daarbij flyers en visitekaartjes van Dokter Kat en werden er zelfs Dokter Kat cupcakes uitgedeeld.

Resultaat

Iedereen weet dat kattencontent en social media een gouden combinatie zijn. Dat zagen we dan ook zeker terug in de resultaten. Gijs heeft tienduizenden volgens op socialmedia, de content die hij plaatst wordt miljoenen keren bekeken en de hartjes en duimpjes vliegen hem om de oren. De boost-campagnes outperformen de markt qua engagement en klikratio’s met factor 10! Mede hierdoor dalen de kosten per contact tot c.a. een kwart van het marktgemiddelde.

1%
Bereik
1
#
1
#

Vergelijkbare cases

×

WhatsApp met brandwebbing

×