Najib doet een lijntje

EBS

Wat hebben we gedaan

Strategie / Media / Creatie

Doel

EBS is een vervoersmaatschappij op het gebied van regionaal openbaar vervoer in Nederland. Het heeft een vloot van ongeveer 400 bussen in Nederland in de concessies Voorne-Putten/Rozenburg, Haaglanden en Waterland. De coronatijden hebben ook bij EBS voor zweethandjes gezorgd. Naast de daling van het aantal reizigers, was ook het vertrouwen in veilig reizen met het openbaar vervoer afgenomen. Voor de nieuwe campagne “het nieuwe reizen met de bus” vroeg EBS ons een ludieke actie op te zetten, die weer wat positieve aandacht vestigt op het OV. Zo gezegd zo gedaan.

Oplossing

‘Pop up cabaret’ in stadsbus 63, richting de Ikea in Delft. Najib Amhali heet reizigers graag (weer) welkom in de bus en ging de uitdaging aan. De cabaretier trad speciaal voor EBS-reizigers live op, onder de titel ‘Najib doet een lijntje’. Het doel: Free publicity!

Resultaat

Vrolijke reizigers, een lachende buschauffeur en een knallende Najib! Deze ludieke actie had de insteek om free publicity op te leveren, dat is gelukt in onder meer verschillende regionale bladen!

Vergelijkbare cases

×

WhatsApp met brandwebbing

×