Citroenstraat 10

WE fashion

Wat hebben we gedaan
Strategie / Media / Creatie

Doel

De kleding van WE fashion speelt een ondersteunende rol in het leven van de doelgroep. Mensen die er ‘casually stylish’ uit willen zien kunnen altijd bij WE terecht. Dit willen we ook laten zien aan de moderne vrouw van Nederland. Maar dan op een super toegankelijke manier, met WE als ondersteunend merk. Samen met het creatieve team van LINDA. hebben we content ontwikkeld waarbij het verhogen van brand awareness, imago en store visit intent (off -en online) de doelen zijn.

Oplossing

In samenwerking met Will Koopman (o.a. Gooische Vrouwen en Divorce) creëerden we de LINDA. Original ‘Citroenstraat 10’. Een komische-drama webserie over de onlangs gescheiden Fleur, gespeeld door Kim Pieters, die op de redactie van een vrouwenblad werkt. Na haar breuk met Wouter (gespeeld door Frederik Brom) is ze met haar twee kinderen van Amsterdam naar Almere verhuisd. Haar nieuwe adres? Citroenstraat 10.

 

In de acht afleveringen is de totale cast gekleed in de nieuwe najaarscollectie van WE fashion. Een key-scene is in een WE Fashion winkel en het kerstcadeau is een prachtig vest van WE fashion. Als klap op de vuurpijl draagt iedereen tijdens de speeddate in aflevering twee de WExLINDA naam-trui. Deze trui kon men zelf ook bestellen in de WE-webshop.

Resultaat

Via een crossmediale owned & paid campagne (nieuwsbrieven, mailings, printuitingen in LINDA.magazine, een tv-spot, een outdoor-campagne, een radiocommercial, een banner- en social campagne) werd de vrouwelijke kijker verlokt om Citroenstraat 10 te kijken. Hiermee was het de best bekeken LINDA Original tot dan toe. Ook was de serie tweemaal integraal te zien op Net5 en via Videoland.

Het onafhankelijke onderzoek van DVJ wees uit de campagne bijna driekwart van de totale doelgroep heeft bereikt. De brandfit tussen LINDA. en WE fashion werd hoog beoordeeld en naast een stijging in merkbekendheid zagen we vooral een zeer significante stijging in de store-visit-intent. En… binnen twee dagen was al meer dan 50% van de WExLINDA truien uitverkocht!

1%
Bereik
1
#
1
#

Vergelijkbare cases

Menu
×

WhatsApp met brandwebbing

×