01 December 2022

Wat is daarop uw antwoord?

Trouwen… Persoonlijk heb ik er niet zoveel mee (wel al 22 jaar gelukkig met mijn vriendin)! Maar met alle uitgestelde bruiloften van de afgelopen twee jaar, belooft 2022 het jaar te worden waarin we massaal ons ja-woord geven. En met een gemiddelde aanwezigheid van zo’n 100 bruiloftsgasten per bruiloft is dit een uitgelezen moment voor onze klant WE Fashion om juist dit jaar het feestkleding domein ‘huwelijk’ te claimen.

brandwebbing heeft voor WE Fashion een slimme mediastrategie, planning en inkoop uitgerold waarbij meerdere crossmediale touchpoints zijn ingezet om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met deze ‘wedding’ propositie.

We hanteerden daarbij het strategische model See-Think-Do-Care, waarbij we de doelgroep volgen in hun customer journey. In de eerste fase hebben we via (audio) visuele massa media (tv, outdoor, print & cinema) een snelle bereiksopbouw en contacten gerealiseerd om de algemene boodschap top of mind te krijgen.

Inmiddels zijn we na ruim een maand campagne voeren beland in de Think-fase. Een fase die voor meer specifieke verdieping, human interest en meer context gaat zorgen. Naast selectieve ‘bridal’ media, print en native artikelen op specifieke domeinen is een belangrijk onderdeel een branded content podcastserie waarbij we de samenwerking hebben gezocht met het merk LINDA. Er zit een goede DNA match en brand fit tussen WE & LINDA.; twee merken die in het verleden al vaker succesvol hebben samengewerkt (denk aan de goed gewaardeerde branded content webserie Citroenstraat10).

In de podcastserie ‘Wat is daarop uw antwoord?’ spreekt cabaretier Richard Kemper bekende getrouwde en verloofde stellen over de liefde. In vijf afleveringen krijgt hij een kijkje in de aanloop, voorbereiding en herinneringen aan de grootste dag van hun leven. Wat betekent het huwelijk voor hen? Wilden ze altijd al trouwen? Wat ging er mis tijdens de grote dag en wat zouden ze nu anders doen? Ook krijgen we antwoord op de vraag of het huwelijk hen heeft veranderd en hoe hun kijk op hun relatie is.

Diverse koppels, waaronder Kluun en zijn vrouw Anne de Jong, Frank Lammers en Eva Posthuma de Boer en Sander Lantinga en Tessel van der Lugt laten je getuige zijn van hun verhaal.

Om tijdens het beluisteren van deze podcast ook een subtiele link te maken met het dragen van de juiste feestkleding is er in elke aflevering in het midden van de podcast een item ingebouwd waarbij Nederlands meest bekende stijlpastoor Arno Kantelberg luisteraars tips en tricks geeft over dresscodes. Zodat iedereen begrijpt dat cocktail niet alleen een drankje is… Uiteraard wordt de podcast omlijst met audioboards van WE Fashion.

We vinden dit wederom een mooi voorbeeld van geslaagde branded content, waarbij je op inhoud waarde toevoegt aan een luisteraar en tegelijk zorgt voor vermaak. Inhoud die uitnodigt en prikkelt, zonder dat de boodschap te commercieel overkomt en men eerder zal afhaken. De podcast behoudt zijn waarde ook op de lange termijn en geeft het mediaplan daardoor meer diepte en lengte.

Exact dat is waar wij als brandwebbing in geloven en veel toekomst in zien. Ook interesse in een dergelijke aanpak? Neem contact met ons op!

PS: mocht je nu een uitnodiging voor een bruiloft ontvangen, maar geen idee wat je moet dragen? Op wefashion.com staan meerdere dresscodes op een rijtje. En wil je liever persoonlijke hulp en styling advies? Dat kan ook. Je kan namelijk in geselecteerde winkels een VIP-shopafspraak inplannen met speciaal getrainde wedding stylisten. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen..:)

Lennart Morselt

Media Director

Ook interessant

Meer van ons zien?

Wij delen geregeld inkijkjes in onze manier van werken en dagelijkse gang van zaken op kantoor, op Instagram en LinkedIn. We vinden het leuk als je ook aansluit!